Veganski/ brezmesni bolognese

Sestavine: 
·        1 čebula

·        2 srednje velika korenčka (naribana)

·        75g orehovih jederc kot doma

·        3 jedilne žlice olivnega olja

·        100 g eko rdeče leče

·        200g navadnega tofuja (lahko tudi izpustimo)

·        1 dcl suhega rdečega vina (opcijsko)

·        500 ml paradižnikove omake oz šalše

·        3 jedilne žlice paradižnikovega koncentrata

·        500 ml vode 

TESTENINE:

300g testenin iz čičierikine moke Gabaroni.si
ZAČIMBE:

2 žlički soli
2 žlici tamari ali sojine omake
1/2 žličke kajenskega popra
2 žlički česna v prahu
1/2 žličke kumine
1/2 žličke bazilike
1 žlička rdeče paprike 
1/4 žličke muškatnega oreščka

PRIPRAVA:
1.      Orehe namakamo v vreli vodi dobrih 10 minut. Medtem, ko se orehu namakajo, bomo pripravili lečo in omako.

2.      Lečo dobro speremo pod tekočo vodo in skuhamo v loncu z osoljeno vodo. Ko je leča kuhana odstavimo in odcedimo odvečno tekočino.

3.      V drug lonec dodamo žlico olivnega olja, na katerem prepražimo čebulo in naribano korenje. Dodamo odcejeno, kuhano lečo in odcejene orehe ter z rokami nadrobimo tofu na čim manjše koščke. Dodamo dve žlici tamari omake in vse skupaj pražimo 10 minut. 

4.      K omaki po želji dolijemo 100ml suhega rdečega vina ter nadaljujemo s praženjem, dokler vino ne izpari.

Na tej točki dodamo paradižnikov koncentrat, paradižnikovo omako (šalšo), vodo in začimbe. Dobro premešamo.
Nato lonec pokrijemo s pokrovko in kuhamo 20 minut (v kolikor imaste več časa svetujemo vsaj 40 minut) na srednjem ognju. Vmes omako večkrat premešamo.
Na koncu skuhamo Gabarone iz čičerikine moke, ki jih kuhamo v osoljeni vodi le 2 minuti.
Testenine serviramo na krožnik skupaj z vegansko bolognese omako in nasekljanimi orehi.

0
Feed